Biofinity (3 лещи)

25.79 лв
100%
В наличност
Покажи параметри
attributesPrimary

четвъртък 22.8.

cleaner
blank
Добави
17,99 лв

Доставка

Speedy
Speedy 5 лв
DHL
DHL 10 лв
25.79 лв
Безплатна
доставка
Популярни

TopVue Air (6 лещи)

В наличност
  • Много удобни
  • Изключително дишащи
  • Гаранция връщане на парите
Цена само 35.99 лв
Отлично предложение
Безплатна доставка над 30 лв.
ПОДАРЪК при поръчка над 80 лв.

Biofinity

Контактните лещи Biofinity са нови силикон-хидрогелови лещи с уникална комбинация на високо съдържание на вода и екстремна пропускливост на кислород. Комплексът от характеристики на тези лещи нарежда Biofinity между елитните PureVision , Acuvue Oasys и Air Optix Night & Day , но по много показатели ги превъзхожда.

Месечните контактни лещи Biofinity са предназначени за дневен начин на носене и за преспиване. Те са подходящи и за непрекъснато носене в период от 30 дни без вадене от очите. Но този начин на носене трябва да бъде препоръчан от очен специалист, който е направил преглед на очите Ви.
Biofinity предлагат съвършено равновесие между съдържанието на вода и пропускливост на кислород, която достига стойност 160 Dk/t (x10–9). При обикновените силикон-хидрогелови материали пропускливостта на кислород е обослувена от високото съдържание на силиконови частици, които са хидрофобни. С увеличаващото се съдържание на вода пропускливостта се намалява.

Biofinity представят революционна технология AQUAFORM™ , която използва нов силиконов мономер даващ възможност по много по-ефективен начин да се пропуска кислород. Хидрофилните и силиконовите компоненти са свързани така, че се стига до естествено овлажняващ материал. Молекулите на водата се задържат равномерно с водородната връзка в целия обем на контактната леща.

Новосъздаденият силикон-хидрогелов материал не изисква никаква допълнителна повърхностна обработка, нито употребата на лубриканти. Способността за овлажняване е едно от решаващите качества, определящи комфорта на носене. Овлажняващата повърхност дава възможност за равномерно разпределение на очния филм по повърхността на окото, лещата е качествено лубрикирана по естествен начин.

Материалът на контактните лещи Biofinity е нейоногенен, т. е. не съдържа електрически заредени частици. Затова той е много устойчив срещу образуването на протеинови и липидни наслоения, които се съдържат в очния секрет и естествено и в околната среда.

Други позитивни качества на контактните лещи Biofinity са:
-Асферична предна повърхност, която подобрява оптичните характеристики на лещата, особено фокуса на виждане при влошени светлинни условия, и дава възможност за корекция на по-малък астигматизъм и пресбиопия;
-Заоблени краища, които увеличават комфорта на носене и ограничават възникването на оцветяващи дефекти на мястото на допир с окото;
-Задна повърхност с много криви, която по-добре разпределя налягането върху повърхността на окото, и по този начин се увеличава комфортът при носене.

Тези лещи може да намерите в опаковка от 6 лещи или от 1 леща
Спецификации
Производители: CooperVision
BC (базова кривина): 8.60
DIA (диаметър): 14.00
Размер на опаковката: 3 лещи
Пропускливост на кислород: 160 Dk/t
Период на подмяна: 30 дни
Срок на годност: 48 месеца или повече
Съдържание на вода: 48%
Материал: Comfilcon A
Диоптър: от -12.00 до +8.00
UV филтър - Защитете очите си от вредните UVA и UVB слънчеви лъчи.: Не
Преспиване с лещите: Да

Отзиви

100%
0x
0x
0x
0x
0x
Остави оценка
100%

Сподели своето впечатление (11)

Сподели своето впечатление

Коментар

Anonymous

Здравейте, от години ползвам Biofinity на Cooper vision. Бях много доволна, но през последният месец чувствам странен дискомфорт - дразнят ме, не мога да стоя с тях, все едно ми изсъхват постоянно и при всяко премигване ги усещам, което не следва да е така. Можете ли да ми кажете каква би могла да е причината за това и евентуално с кой друг вид лещи мога да ги замена, отново на Cooper vision.

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, моля напишете ни имейл с номера на поръчката и ако имате оплаквания от качеството , ще изпрати лещите за проверка до Купър Вижън. Не можем да Ви кажем каква е причината, нямаме чести оплаквания от този модел лещи.

Коментар

Камелия Виденова

Здравйте! Защо цената на две кутии от три лещи Biofinity е по-ниска от цената на цяла кутия с 6 лещи? Не би ли трябвало цената на голямата кутия с 6 лещи да е най-изгодна? Благодаря за отговора!

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

Часто ни задават този въпрос. Наистина, би било по-логично по-голяма кутия да е по-евтина, но производителя CooperVision е избрал друга маркетингова стратегия именно за този модел лещи.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Коментар

Esra

Nyama li izbor na cvqt?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

Модела Биофинити не се предлага в цветен вариант. Цветните ни лещи можете да разгледате тук.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Коментар

Цветелина

Здравейте, Имам рецепта за лещи на сина ми. В поръчката видях, че само диоптъра се записва. Имаме и AB 55%, записано, а не знам какво значи, важно ли е за лещите или има стандарт?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

Това съчетание не ми говори нищо. Предполагам, че става въпрос за рекомендация от оптика на модела Specialty AB 55%, който ние не предлагаме, т.к. смятаме, че шестмесечните модели лещи не са толкова комфортни и хигиенични, като месечните и дневните модели. Ако желаете помощ с избора на модел лещи за сина Ви, моля, изпратете ни снимка на рецептата на имейла ни info@kontaktni-leshti.bg, и ние ще Ви посъветваме няколко алтернативи. Като искам да отбележа, че модела Biofinity е един от най-продаваните на сайта ни, и има исключитедно добри отзиви от клиентите ни.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Коментар

Лина

Здравейте, има ли проблем ако при взимането на лещата от контейнера я обърна и я сложа обърната в окото. Често ми се случва и не мога да разпозная коя е външната част. Не съм забелязала да имам проблем при носенето й независимо от коя страна е.

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, Лина,

В правилното положение лещата е със заоблени крайове и има формата на купичка. Ако ръбовете й сочат навън лещата е обърната.

Ако носите лещата наобратно, обикновено се усеща дискомфорт и не се вижда ясно.

Пратила съм на имейла Ви указания със снимки.

Коментар

Eleonorka

Здравейте, тези Biofinity силикон хидрогелни лещи ли сa и за какво са?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

Biofinity са произведение от силикон-хидрогелов материал Comfilcon A. Това са сферични лещи, предназначение за корекция на късогледство и далекогледство.

Коментар

Жоро Здравков

От всички лещи, които съм ползвал тези най-добре овлажняват окото ми. освен това е супер хигиенично за ради супер липидите, а и са супер меки и удобни.

Коментар

Яна Папзова.

Много ги харесвам тези лещи. Имат супер високо съдържание на вода, кислородната пропускливост е наистина много висока. Тези хидрогелни лещи са определно революция е контактните лещи. Ползвам ги от години.

Коментар

Ирка

Тези лещи са подходящи за спане. От този сайт получавам лещи София за 2 дни.

Коментар

Иво

Това са най-хубавите лещи на пазара. Пробвах всички силикон-хидрогелни лещи и тези са просто несравними.

Коментар

Румяна

Лещите 48 или 58 %. Вода имат?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

Лещите са със 48% вода.

Поздрави,

VISA Master Card DHL express Speedy
Top