Изпращаме веднага вашите поръчки! Препоръчваме да поръчате предварително, тъй като поръчката Ви може да се забави поради настоящата ситуация.

Biofinity (6 лещи)

52.49 лв
100%
Безплатна Доставка
В наличност
Изпращане: понеделник 26.10. Избери параметри за да видиш срок на доставка
Добави към поръчката
14,74 лв

Други опаковки

Biofinity (3 лещи) 25.79 лв
Biofinity (6 лещи) + разтвор Gelone 360 ml 67.23 лв (Спестяваш 3.25 лв)
Безплатна Доставка
52.49 лв
Отлично предложение
Безплатна
доставка
Полулярни

TopVue Air (6 лещи)

В наличност
  • Много удобни
  • Изключително дишащи
  • Гаранция връщане на парите
Цена само 35.99 лв
Отлично предложение
Изгодни пакети
цена: 53.88 лв. Спестяваш: 6.50 лв.
цена: 67.23 лв. Спестяваш: 3.25 лв.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за всички контактни лещи, очила и слънчеви очила
ПОДАРЪК при поръчка над 80 лв.

Контактни лещи biofinity – лидер в пазара на силикон-хидрогели лещи

Тези лещи може да намерите в опаковка от 3 лещи или от 1 лещa.

Лещи за взискателните потребители

Biofinity са силикон-хидрогелни лещи с уникална комбинация от високо съдържание на вода и екстремна пропускливост на кислород. Наред с уникалните свойства на материала, Comfilcon A ги прави лидер на българския пазар на контактни лещи.

Водно съдържание + Пропускливост на кислород

48% водно съдържани и висока пропускливостна кислород – 160 Dk/t Контактните лещи Biofinity на популярния производител CooperVision имат перфектен баланс между съдържанието на вода и пропускливостта на кислород, която при нов чифт достига 160 Dk/t. При стандартните силикон-хидрогелни материали, за да се постигне висока пропускливост на кислород, има високо съдържание на силициеви частици и по-малкo водно съдържание. Силиконът по своята същност е хидрофобен (отблъсква водата). С увеличаване на съдържанието на силициеви частици, съдържащи се в материала, се стига и до намаляване на хидратация на лещата.

Как достига кислорода до окото при лещи изработени от хидрогел?

В традиционните хидрогелни материали водата е преносител на кислород и метаболити. Колкото по-високо съдържание на вода, толкова по-висока пропускливост на кислород, която се измерва в Dk/t. В случая на силикон-хидрогеловите материали се предава газообразен кислород по миниатюрни каналчета намиращи се в лещата.

Разтвор с технологията Aquaform

Революционна Aquaform ™ технология, която използва нов мономер силикон, донася много по-ефективна пропускливост на кислород. Това помага да се свържат хидрофилни и силиконови компоненти, така че да има естествен смазващ материал. Водните молекули са равномерни и запазват водородна връзка в целия обем на лещите. Новосъздаденият материал улеснява равномерното разпределение при употреба на капки за очи или разтвор за лещи от хора изпитващи сухота в очите.

Начин на употреба на лещите

Biofinity са предназначени за ежедневно носене при, което лещите се отстраняват преди спане. Те са подходящи и за продължително носене, до 30 дни без се свалят от окото. Този метод обаче, се препоръчва да бъде практикуван само след преглед от специалист.

Какво е хидратиране на леща?

Овлажняемостта е един от най-важните фактори определящи комфорта на лещите. Добре овлажнената повърхност позволява равномерното разпределение на овлажняващите агенти и комфорт.

Biofinity съпротива срещу протеинови депозити

Материала на тези лещи е нейоногенeн, тоест съдържа електрически заредени частици. Това го прави много устойчив към натрупване на протеини и липидни депозити, които са част от очните секрети и външната среда.

Други положителни черти на контактните лещи са:

 – Асферична предна повърхност, която подобрява оптичните свойства на лещите, особено зрителната острота в условия на ниска осветеност и позволява коригиране на по-ниски стойности на астигматизъм и пресбиопия;

  • Заоблени ръбове повишаващи комфорта;
  • Задната част има по-голям натиск върху повърхността на окото, което води до повишаване на комфорта.

Спецификации
Производители: CooperVision
BC (базова кривина): 8.60
DIA (диаметър): 14.00
Размер на опаковката: 6 лещи
Срок на годност: 12 месеца и повече
Пропускливост на кислород: 160 Dk/t
Период на подмяна: 30 дни
Съдържание на вода: 48%
Име на продукт: Biofinity
Материал: Comfilcon A
Диоптър: от -12.00 до +8.00
UV филтър - Защитете очите си от вредните UVA и UVB слънчеви лъчи: Не
Преспиване с лещите: Да

Отзиви

100%
0x
0x
0x
0x
0x
Остави оценка
100%

Сподели своето впечатление (40)

Сподели своето впечатление

Контакт

Александър Кирилов

От 2016 г. ги ползвам!

Отговор

info@alensa.bg

:)

Контакт

Александър Кирилов

Това за мен са най добрите контактни лещи!От 2016 година,изключително доволен съм и не мисля да ги сменям с друга марка меки контактни лещи!

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, благодарим за отзива и сме щастливи, че се присъединихте към семейството от доволни клиенти на Аленса.

Коментар

Yulita Adamova

Последната партида беше ужасна.Получих възпаление от лещите,наложи се да отида на лекар.Всичко беше за моя сметка,и прегледа и лекарствата и не на последно масто болките ,които имах.Информирах фирмата за тази партида,последва мълчание завинаги.Безкрайно некоректни.Смених фирмата с друга и вече нямам проблеми.Повече няма да си купя никога тяхните продукти.

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, не е хубаво да лъжете. Имаме естествено цялата комуникация с Вас. Не трием и коменарите Ви. Както Ви казахме и преди, необходимо е да ни изпратите диагнозите от прегледите, както и самите лещи и ние ще ги изпратим на производителя за експертиза и за да Ви компенсира. Как очаквате да приемем рекламация, когато не ни предоставяте нищо. Пожелаваме Ви успех с лещите, от където и да ги купувате те идават всички от Купър Вижън :)))) Приятен ден!

Коментар

Божидар Иванов

Най-удобните, които съм носил до сега!

Отговор

info@alensa.bg

Благодарим Ви за обратната връзка и сме щастливи, че сте доволен :)

Коментар

Александър Александров

Ще настъпи ли промяна в името на сайта?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, Да името на сайта ще се промени на Аленса, но обслужването на клиенти ще се запзаи непроменено. Регистрацията Ви ще се запази и ще можете все така бързо и лесно да правите поръчки. Поздрави

Коментар

Анна Желева

За първи път ползвам лещи и изобщо не ги усещам. СУПЕР СА !

Отговор

info@alensa.bg

Това е чудесна новина :)

Коментар

Катерина Тодорова

Здравейте. В описанието се споменава, че "позволява коригиране на по-ниски стойности на астигматизъм" - бихте ли пояснили кои точно? На едното око при мен е -1, 180° - мога ли да ползвам тези или при тази стойност е нужна торична?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, това само оптик може да Ви каже. В някой случаи тези лещи са достатъчни и не са необходими торични ако стойностите са много ниски, но това се преценява от очен специалист. Препоръчваме Ви да се посъветвате с такъв. Приятен ден !

Коментар

Alex Lerin

Възможно ли е да се поръчат астигматични и едновременно с това прогресивни лещи?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

За съжвление ние не предлагаме такъв модел контактни лещи. Но производителите, с които работим, имат модели торични мултифокални лещи, например – Proclear® multifocal toric lenses от CooperVision.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Коментар

Милена Дечева

Здравейте! От 1 месец нося лещи и днес случайно забелязах, че на тях има изписани буквички. На едната леща буквичката D, а на другата - B. Бихте ли ми казали какво означават тези букви, и от значение ли са при поръчката на лещи?

Отговор

info@alensa.bg

Здравете,

Къде именно са изписани тези букви?

Коментар

Mihaela Shtereva

Здравейте, все още ли не е възможно да се комбинират лещи с различен диоптър в една опаковка?Задавам този въпрос, тъй като виждам, че има и полета за параметри на двете очи при поръчването, а по-долу в коментарите четох, че съчетаване на такива лещи не се предлага.

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, г-жо Щерева,

Когато избирате полето за параметри на второ око, си поръчвате втора кутия от 6 броя лещи. Ако желаете да имате три комплекта лещи, можете да си поръчате две опаковки – по 3 лещи, като във всяка опаковка ще има лещи с еднакъв диоптър.

Опцията за комбиниране на различни диоптри в една опаковка не е възможна за сайта ни, т.к. при отварянето на опаковката се губи търговския й вид и гаранцията за качество осигурен от производителя. Затова производителя CooperVision предлага модела Biofinity в кутии с 3 лещи или на бройка. Много често получаваме снимки на единични бройки лещи купени в оптики, на които е написано „Not to be sold separately“/ „да не се продава отделно“, което означава, че става въпрос за предлагане на продукт, който според производителя би трябвало да бъде продаван само в неотворена кутия, но поради определени причини са били отворени и продадени отделно.

Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

Коментар

Марияна Маринова

Здравейте, Дали се предлагат цветни лещи на Biofinity

Коментар

Mariq Vukova

Много съм доволна от лещите , забравям че са в очите ми.

Коментар

Andreja Stefanoski

Здравейте, искам да пробвам тези лещи, сега нося Air Optix Aqua на който диаметъра им е 14.2. Дали ще осета някаква разлика защото Biofinity са с диаметър 14.0? Поздрави

Отговор

info@alensa.bg

Диаметърът е един от най-важните параметри при избора на подходящ тип контактни лещи. Той трябва да бъде измерен от очен специалист.В случай, че лещите са с по-малък диаметър, е възможно да има дразнене на епидермиса на роговицата. Добре е да се има предвид, че хората са с различни размери на очите, съответно с различен диаметър на роговицата и следователно имат нужда от контактни лещи с различен диаметър. Поздрави, Екипа на Kontaktni-Leshti.bg

Коментар

Александър Александров

Здравейте, Мога ли да се разплащам с дебитна карта VISA payWave?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, Можете да.

Коментар

Албена Янакиева

здравейте, използвам biofiniti na coopervisin от доста време.Много съм доволна.Но въпросът ми е следния променям диоптъра на очите и искам да си поръчам опаковката с 6 лещи понеже е по-изгодно.Можели ако не се почуствам комфортно останалите 5 бр, в опаковка да си ги заменя със стария си диоптър.

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, г-жо Янакиева,

За съжаление, както е посочено и в Търговските ни условия не е възможно да заменим веднъж отворена кутия контактни лещи. Затова Ви съветвам първоначално да поръчате единична бройка Biofinity.

Коментар

Александър Александров

Може ли да се къпя с контактните лещи"Биофинити"? Благодаря!

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, г-н Александров,

Не е желателно вода да попада в очите Ви, докато сте с контактни лещи, независимо от модела им. Това може да причини сериозно увреждане на роговицата. Най-добре е да ги сваляте преди душ или при по-висок диоптър, използвайте очила за плуване. Друг, не толко сигурен вариант, е да затваряте очите си.

Коментар

Александър Александров

А ако с лещите "Биофинити" виждам перфектно и не ми дразнят очите и след един месец задължително ли трябва да ги подменя? Благодаря!

Отговор

info@alensa.bg

Благодаря Ви за въпроса!

Производителите на контактни лещи определят честотата на подмяната на всеки модел леща според нейния състав, като се стремят да осигурят максимален комфорт при тяхното носене и възможно най-благоприятна среда за окото.

Не се препоръчва да носите лещите след изтичането на определен срок, т.к. на повърхността на лещата се появяват микроорганизми, които могат да нарушат целостта й. Също така се нарушава достъпа на кислород към роговицата. Тези фактори могат да предизвикат инфекция на окото.

Каквато и да е манипулация със лещите, която не е одобрена от Вашия оптик или производителя на продукта, може да повлияе негативно на Вашето зрение.

С пожелания за хубав ден, екипът на kontaktni-leshti.bg.

Коментар

Ани

Здравейте! Мога ли да заменя Bausch+Lomb Ultra кривина 8.50 с Biofinity кривина 8.60. Или ще ми препоръчате нещо друго.

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, Ани,

Преминаването към нова марка контактни лещи носи риск от неудовлетвореност. Затова е желателно да се консултирате с Вашия офталмолог или оптик винаги преди да изпробвате нов модел.
Biofnity е четвърто поколение продукт със заоблени ръбове за максимален комфорт. По показатели – водно съдържание (48% Biofinity и 46% Ultra) и кислородна пропускливост (160 Dk/t Biofinity и 163 Dk/t Ultra), двата модела не се отличават силно, но разлика има в материала и във фирмата производител. Различието в базовата кривина и диаметър (Ultra са по-големи 14.2, на 14.00) не е толкова голяма и нашият оптик смята, че това не би трябвало да окаже влияние върху комфорта при носене.

Коментар

дариа

искам да попитам следното: диоптърът ми е + 5,5. досега носих лещи + 6 /защото марката нямаше по-голям/. бих искала да пробвам биофинити. + 6,5 ли трябва да поръчам?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, Дариа,

Бихте ли ни изпратили Вашата рецепта на info@kontaktni-leshti.bg. Ние ще се консултираме с нашия оптик, за да сме Ви възможно най-полезни в избора на необходимите Ви параметри.

Коментар

Biofinity

Определено най-добрите. Препоръчвам!!

Коментар

Владо

Мога ли да нося Biofinity leshti повече от 1 месец?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

Според препоръката на производителя не е желателно да носите едномесечните контактни лещи Biofinity по-дълго от посочения срок. Това увеличава възможността от дискомфорт, замъглено виждане и възпаление.

Коментар

Милена

Водното съдържание на Biofinity e 48%. Това са лещите, с които мога да спя. Биофинити са удобни контактни лещи.

Коментар

Борисова

Има ли вариант за комбинация 3 бр. един и 3 бр. друг диоптър?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

За съжаление, не е възможно да нарушаваме целостта на кутията и поради тази причина не предлагаме такава услуга.

Поздрави, Екипът на Контактни-лещи.бг

Коментар

Ванко

За сега това са единствените лещи, които имат толкова висока пропускливост 160 Dk/t . Грам не е малко. Определно ги препоръчвам -действа ми жестоко.

Коментар

Евгени Малинов

Лещите са с хидро-гел и действиетелно това са най-добрите възможни лещи, които съм носил.

Коментар

Емил

Страхотни лещи. Бърза доставка. Добро обслужане.

Коментар

Елица

никога не съм досега коментар за лещи, обаче всъщност е доста добре се чувствам и предположих, че това ще е от полаза за останлите потребители. Твърде много премеждия съм имала с контакни лещи.

Коментар

Яна

Да си призная съм доста взсискателна. Перфектна цена, перфектно качество, доставката беше бърза. Страхотно отношение. Най-евтината цена. Заслужава си.

Коментар

Мариела

Преди ползвах еднодневни лещи, но определено едномесечните ми харесват повече, а от тях това са най-добрите, които съм пробвала

Коментар

Цветков

Мога ли да използвам тези лещи повече от едни месец ако не ги слагам всеки ден?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте, тези лещи са предвидени за месечна употреба. С други думи дори и да не ги носите всеки ден трябва да се съобразявате с периода им на подмяна.

Коментар

P.Димитров

Искам да направя поръчка и имам дилър код, може ли да ми помогнете?

Отговор

info@alensa.bg

Здравейте,

Когато добавите продукти в кошницата и я посетите има поле за код за намаление. Когато го въведете ще получите въпросното намаление, а собственика на кода ще получи кредит. Не забравайте, че не можете да използвате вашият собствен дилър код.

Поздрави

Коментар

Ненко

Идеални лещи ако искаш да преспиваш с тях.

Коментар

Павлина

И аз съм много доволна от тези лещи, слагам ги и не ги махам до края на месеца, направя забравям, че съм с лещи!

Коментар

Ангел

Искам да допълня, че лещите са много подходящи за хора с алергии като мен. Също така са много дишашти.

Коментар

Ирина

Спестих много пари като започнах да поръчвам лещи от интернет, а не от оптика. Ако знаех това преди никога нямаше да си купувам лещите от оптики.

Коментар

Ели

За първи път поръчах през интернет, но определено ще поръчам отново.

Коментар

Теодор

Това са най-добрите лещи, които някога съм пробвал. Без аналог

Коментар

Гери

Невероятно удобни лещи подходящи за хора с динамичен живот.

Коментар

николай

Действително, това са най-добрите силикон-хидрогелни меки лещи, с уникално съчетание между кислородна пропускливост 160 Dk/t и водно съдържание 48%. Изключително добри .... Други продукти с подобни характеристики не са ми известни на пазара.... Ползвам ги вече 4 година ....

Коментар

Антон

Определено това е най-добрият продукт на пазара, а в този сайт може да ги намерите на най-ниската цена. Не се чудете заслужават си!

VISA Master Card DHL express Speedy