Цена и срокове за доставка

безплатна доставка на лещи

Alensa осигурява безплатна доставка на всички контактни лещи, очила и слънчеви очила!

Всички останали продукти също могат да имат безплатна доставка, когато се достигне лимит на поръчка 30 лв.

Разходи за доставка

Speedy

Плащане с карта

4.70

Наложен платеж*

Без такса

Поръчки над 30 лв.

Безплатна

Личен иск.

3.90

BOX NOW

Плащане с карта

Безплатно

Наложен платеж

Безплатно

*Заплащането се осъществява при получаване на стоката.

За разноса на нашите продукти използваме услугите на куриерски фирми Speedy . Ако предпочитате опцията "До поискване", можете да изберете и удобен за Вас офис на Спиди от адресите тук .

Забележка:

  • Крайната цена е окончателна с включена доставка и ДДС
  • Транспортните разходи не зависят от размера и теглото на поръчката

Alensa.bg периодично предлага промоции за безплатна доставка. Специалните ни оферти може да намерите както на уебсайта и страницата ни в социалните медии, така и като се абонирате за получаване на информационния ни бюлетин. В него ще бъдат ясно посочени продължителността и условията на всяка промоция.

Допълнителна услуга:Застраховка на пратката

Срещу допълнителна такса имате възможност да застраховате пратката си. Тази застраховка покрива пакети в случай, че те бъдат изгубени или повредени при транспортиране. Това означава, че веднага след като потвърдим, че вашият колет е загубен или повреден по какъвто и да е начин, ние незабавно ще изпратим нов колет, съдържащ същите стоки, без да е необходимо първо да инициираме протокола за рекламация, описан по-долу. Ако вашата поръчка съдържа специални стоки по поръчка, като например очила по поръчка или уникални комбинации от лещи, имайте предвид, че за подготовката им ще отнеме допълнително време.

Доставка извън България

Alensa.bg не доставя пратки извън България. Моля, посетете www.alensa.eu ако желаете да поръчате доставка до друга държава.

Промяна на поръчка

Моля, обърнете внимание, че поради голямото количество пратки, обработвани от нашия склад, не можем да изменяме вече подготвени за изпращане поръчки. Ако искате да промените избраните от Вас артикули, се свържете с нас на тел. 02 492 83 78. Работното време на екипа ни „Грижа за клиента“ е от 9:00 до 17:00 ч. от понеделник по петък.

Време за доставка

Куриерска фирма Очаквана дата за доставка
“До поискване“ от офис на Speedy 2–3 работни дни от датата на изпращане
BOX NOW 2–3 работни дни от датата на изпращане

Забележка:

  • Поръчки, приети от понеделник до петък преди 12.00 ч. се изпращат на същия ден.
  • Направените след 12.00 ч. се изпращат на следващия работен ден.
  • Събота и неделя са неработни дни.
  • Очакваната дата за доставка се определя от датата на изпращане, която не винаги съвпада с деня, в който поръчката е направена.

Проследяване на поръчка

Информационният имейл, който Клиентът получава на електронния си адрес, съдържа номера на товарителницата, с която поръчката е изпратена. С него тя може да бъде проследена в активния линк, водещ към сайта на куриерската фирма. В случай, че не получите тази информация, се свържете с нашия отдел „Грижа за клиента.“

Доставка на неналични продукти

Доставката на някои модели (торични и мултифокални лещи) и други специални диоптрични стойности, може да отнеме между 1 и 4 седмици и зависи от наличността на продукта при дистрибутора на съответния производител.

Очакваната дата за доставка на избраните продукти ще бъде посочена вдясно на полето след въвеждане на необходимите Ви параметри. Клиентът е длъжен да следи за тази информация по време на поръчка.

Поръчки, състоящи се от налични и неналични артикули, се изпращат при наличието на всички продукти или при желание на клиента могат да бъдат разделени. В някои случаи това може да бъде свързано с допълнителни транспортни разходи за сметка на Купувача.

Alensa non-stock products delivery times Alensa non-stock products delivery times

Проблеми с доставката

При доставка на домашен адрес, се уверете, че пратката ще може да бъде приета в работно време от понеделник до петък. Ако няма такава възможност, изберете служебен адрес или офис на куриерската фирма.

Не носим отговорност за забавяне на доставката, причинено от нашите логистични партньори или независещи от нас обстоятелства като метеорологична обстановка, национални празници, неработни дни и др. Имайте предвид, че ние посочваме ориентировъчна дата за доставка, базирана на информацията на куриерската фирма. В редки случаи, някои пратки могат да пристигнат извън установения срок. Попълнете коректно и възможно най-точно актуалния си телефонен номер и адресната си информация (пощенски код, номер на улицата или къщата, етаж и апартамент), за да ускорите доставката на Вашата поръчка. Когато тя бъде изпратена от нашия склад, ще получите номер на товарителница, по който може да бъде проследена онлайн. Ако срещате трудности или имате въпроси относно доставката, се свържете с нашия екип „Грижа за клиента“.

Предварително заплатените поръчки с куриерска фирма DHL, които по невъзможност от страна на Клиента, не могат да бъдат доставени на посочения адрес, ще бъдат съхранявани за определен период в склада на логистичната компания. Ако не ни съобщите за това, пратката може да ни бъде върната или унищожена. В този случай е отговорност на Купувача да се увери, че пратката ще ни бъде върната на правилния адрес. Унищожени поръчки няма да бъдат заменени нито разходите за тях – възстановени.

Alensa non-stock products delivery times basket Alensa non-stock products delivery times basket

Протокол за рекламация

Когато получим уведомление за липсваща, отсъстваща или неправилно доставена пратка, ще съставим протокол за рекламация. За тази цел освен информацията на клиента, имаме нужда и от потвърждението от куриерската фирма.

След получаването му се ангажираме да изпратим нова поръчка или да възстановим похарчената сума по възможно най-бързия начин. Ако обаче сте закупили нашата колетна застраховка, ние ще можем незабавно да изпратим нова пратка и няма да се налага да чакате, докато заявката ви бъде обработена.

Транспортен дефект

Контактните лещи и аксесоари се доставят в твърда опаковка, която ги предпазва от увреждане по време на транспортирането им. Ако все пак такова настъпи, НЕ ПРИЕМАЙТЕ пратката, посочвайки като причина „нарушена цялост на опаковката“, „течащ разтвор“ и т.н. и се свържете незабавно с нас, за да изпратим продуктите отново.