Покрития на нашите стъкла за очила

Всички искаме това, което е най-доброто за нашата визия в днешно време и това в повечето случаи означава, че имаме високи изисквания към нашите очила. Ето защо много стъкла за очила могат да бъдат подобрени с различни обработки и покрития. Те са предназначени да подобрят производителността, издръжливостта и комфорта. Нашите стъкла се предлагат със стандартен набор от усъвършенствани обработки, без да се налага да плащате допълнително . Това е включено както за единични стъкла, така и за прогресивни (мултифокални) стъкла. Ние също така ви предлагаме възможността да добавите допълнителни покрития към стъклата, които сте избрали. Сега може би се чудите за какво са подходящи всички тези покрития? Нека да разгледаме:

Нашите стандартни покрития

Следните покрития винаги са включени от нашите опитни оптици, когато закупите чифт очила тук, в Alensa. По този начин можете да сте сигурни, че очилата, които носите, имат модерни стъкла, които ще поддържат зрението ви остро и ясно.

1. UV филтър

Filter against harmful UV rays

2. Анти-рефлексно покритие

Въпреки че стъклото за очила е прозрачно, това е повърхност, подобна на стъкло, която винаги ще отразява светлината, отпред или отзад. Анти-рефлексното покритие ще попречи на отразената светлина да възпрепятства зрението ви. Ще се погрижите очите ви да са винаги ясни отпред, без да бъдат възпрепятствани от отражения, попаднали във вашите стъкла. И също така елиминира отблясъците и ослепителните отражения отзад. Сценарий, при който това може да има значение, например, е ако шофирате през нощта. Тъй като отражението може да бъде много неудобно и може да представлява риск за безопасността, препоръчително е винаги да добавите антиотражателно покритие на нови очила. За щастие, ние го добавяме винаги!

Glasses with antireflection coating

3. Допълнително втвърдявне на стъклата

Онези от вас, които носят очила, знаят, че те преминават през много екстремни ситуации, независимо колко сме внимателни! Понякога случайно ги изпускаме, неочаквано ги удряме или не винаги можем да ги почистваме правилно. За съжаление, нито едно стъкло не е устойчиво на надраскване. Въпреки това, като добавяме допълнително втвърдено покритие, устойчиво на надраскване, правим стъклата много по-трайни. По този начин няма да се притеснявате за повредени стъкла, което е особено важно при деца.

Стъкла с допълнително втвърдяване

4. Самопочистващо се покритие

Обикновено носим очилата си ежедневно, така че те са постоянно изложени на замърсявания от частици и прах, което ги прави неприятни за гледане през тях. Поради това често използваме специални спрейове, кърпички или препарати, за да ги почистим. Да не говорим, че не винаги е лесно да се изчистят стъклата напълно. Покритието за самопочистване допуска много по-малко мръсотия и прах да се прилепват към съклата, като ги прави много по-лесни за почистване . Този тип покритие ще запази очилата ви по-чисти за по-дълго време. Често срещано неразбиране е, че стъклата със самопочистващо се покритие не изискват никаква поддръжка, но това не е вярно. Въпреки това ще откриете, че за поддържането на чисти стъкла през целия ден са необходими много по-малко усилия и време, благодарение на това покритие.

Glasses with self-cleaning coating

5. Хидрофобно покритие

Не само мръсотия и прах създават проблем за очилата, но и водата. Дъжд или вода може да намокрят стъклата и мъглата може да попречи на зрението ви. Онези, които носят очила, със сигурност са го преживели: били сте навън при дъжд или студено време и когато влезете в стая, трябва да избършете капките или мъглата от очилата си. И проблемът не е само в водата от външни източници. Потта също лесно се кондензира върху стъклата. Хидрофобното покритие ще отхвърли водата и влагата от стъклата. Това се случва, като се отслабва свързването между водната капка и повърхността на стъклото. Това прави невъзможно стъклата ви да се замъгляват или да се мокрят, когато те влязат в контакт с влага. Хидрофобното покритие също е антистатично, което предизвиква отблъскване на праховите частици. С други думи, заедно със самопочистващото се покритие, хидрофобното покритие ще ви помогне да запазите стъклата си чисти.

Glasses with hydrophobic coating

Допълнителни обработки на стъклата

Когато купувате чифт очила при нас, можете да изберете допълнителни обработки, за да подобрите или промените вашите стъкла. Ето какво предлагаме:

1. Филтър блокиращ синя светлина

Този филтър блокира синя светлина от цифрови устройства като телефони, таблети и компютърни екрани. Това ще намали умората на очите, ще увеличи производителността и ще подобри навиците за сън.

Прочетете повече за филтъра блокиращ синя светлина
Стъкла с филтър блокиращ синя светлина

2. Само-затъмняващи се стъкла

Фотохромните, преходните или само-затъмняващи се стъкла се променят според променящите се условия на светлина. Те са ясни на закрито и потъмняват при излагане на UV лъчи. Това предпазва очите при нужда.

Прочетете повече за само-затъмняващи се преходни стъкла
Glasses with self-tinting lenses

3. Диоптрични слънчеви очила

Предлагаме също така опцията да превърнете очилата си в подходящи слънчеви очила с рецепта, за да предпазите очите си от UV лъчите. Това ще вземе вашите лещи с рецепта и ще ги оцветява за постоянно. Въз основа на това колко тъмни искате да бъдат вашите слънчеви очила с рецепта, ние ви предлагаме избор на 50, 75 или 85 процента нюанс. Осемдесет и пет процента оцветени лещи са еквивалентни на нормалните слънчеви очила по отношение на способността им да предпазват очите ви от ярка светлина. Можете да избирате между кафяв, сив или зелен цвят на лещите. И не спира дотук! Ако решите, можете да добавите поляризация и/или огледално покритие и към нашите стъкла за слънчеви очила с рецепта.

Как да поръчате чифт слънчеви очила с рецепта
Слънчеви очила с рецепта

Индексът на пречупване

Предлагаме ви избора между стъкла с индекс на пречупване 1,5 - 1,6 - 1,67 и 1,74. Каква е разликата между тези показатели на пречупване? Различните материали имат различен индекс на пречупване. Той се отнася до това как стъклото пречупва (огъва) светлина, което зависи от това колко бързо светлината преминава през материала. Ако светлината се движи по-бавно през него, индексът става по-голям, а бавната светлина го огъва повече.

Индекс на пречупване на очила