EasySept пероксиден разтвор 360 ml

21.79 лв
96% препоръки
В наличност
Внимание! Този разтвор е пероксиден. Моля, следвайте инструкциите за използването му!
Изпращане: понеделник 30.1. Избери параметри
Доставка до офис на Спиди 3.90 лв *
Куриерска фирма Speedy (2–4 работни дни) 4.70 лв *
* БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКАза всички контактни лещи, очила и слънчеви очила
21.79 лв

EasySept разтвор

EasySept 360 ml e пероксиден разтвор предназначен за дезинфекция на всички видове меки контактни лещи, включително силикон-хидрогелови и газопропускливи. Този разтвор е произведен от Bausch & Lomb и успешно почиства и отстранява депозити и други замърсявания, натрупани при носенето на лещи.

Важно предупреждение

Никога не изплаквайте контактните лещи с разтвор на пероксид непосредствено преди употреба! Не Неутрализираният разтвор може да изгори или да нарани очна тъкан.

Използвайте само специалния контейнер с неутрализиращ диск за почистване на контактните лещи.

Винаги изчакайте, докато процесът на почистване приключи. В този момент мехурчетата, които се отделят по време на процеса на химическо почистване, вече няма да бъдат видими.

Винаги пълнете контейнера с разтвор до маркираната линия. В противен случай лещите може да не бъдат почистени правилно.

Забележки:

 • Никога не прилагайте пероксиден разтвор директно в очите, можете сериозно да увредите зрението си.
 • Никога не използвайте обикновен контейнер. Използвайте само специалния контейнер за лещи с неутрализиращ диск за дезинфекция.
 • Никога не изваждайте лещите от разтвора преди изтичане на 6-те часа, необходими за настъпване на пълната му неутрализация!
 • Никога не препълвайте контейнера с разтвор. Течността, която не е неутрализирана може сериозно да увреди кожата или лещите Ви.

Как работи EasySept?

Разтворът се състои от 3% водороден пероксид, който действа като дезинфектант и ефективно унищожава всички патогенни микроорганизми. EasySept премахва замърсяванията и отлаганията по време на процеса на почистване и гарантира, че разтворът е ефективно неутрализиран и няма да причини дискомфорт или нараняване, когато се поставят чисти лещи.

Как да използваме EasySept?

При използването на EasySept е много важно да следвате тези указания.

 • 1.Винаги мийте ръцете си преди употреба. Измийте, изплакнете и подсушете ръцете си преди да боравите с контактните си лещи
 • 2.Уверете се,че контейнера съдържа неутрализиращ диск
 • 3.След като свалите лещите от очите, поставете ги в дланта си и капнете по няколко капки от мултифункционален разтвор. С показалец почистете внимателно лещите от двете страни.
 • 4.Отворете кошничките и поставете там лещите. Винаги проверявайте дали сте поставили лява леща в кошничката с маркировка L и дясна в тази с маркировка R. Внимателно затворете контейнера.
 • 5. Напълнете контейнера до маркировката и поставете капачката.
 • 6. Позволете на реакцията да протече най-малко 6 часа. Поставете контейнера изправен без да го накланяте или обръщате.
 • 7. Химичната реакция е завършена, когато не се наблюдават повече балончета причинени от разграждането на пероксида във вода.
 • 8. След 6 часа лещите могат да бъдат извадени, а останалият разтвор да се изхвърли. Изплакнете контейнера с физиологичен разтвор и оставете да изсъхне.
 • 9.Преди да поставите лещите в очите можете да ги изплакнете с чист физиологичен разтвор. Не изплаквайте лещите с пероксиден разтвор.

Спецификации - EasySept пероксиден разтвор 360 ml

Производители: Bausch and Lomb
Тип разтвори: пероксиден
Обем: 360 ml
Срок на годност: 12 месеца и повече
Използване след отваряне: 3 месеца
Консерванти: Не
Медицинско изделие: Да

Отзиви

96%
64 от нашите клиенти препоръчват този продукт Коментарите не са проверени

Сподели своето впечатление

Сподели своето впечатление