Въпроси относно поръчката Ви

Тази информационна страница е предназначена да Ви помогне с някои от най-често задаваните въпроси относно поръчката ви в Alensa.bg. Ако не сте намерили отговора на въпроса си на една от следващите страници, прочетете нашите отговори за повече полезна информация.

 • Търговски условия
 • Доставка
 • Гаранция Връщане на парите
 • Начини на плащане
 • ЧЗП относно контактни лещи
 • Моя профил в Аленса

  1. Не мога да вляза във профила си /или съм забравил паролата?
  2. Къде мога да проверя наличен кредит в моя профил?

  Как да направя поръчка на Аленса?

  1. Не мога да разчета рецептата си?
  2. Какъв имейл ще получа за потвърждение?
  3. Начислили сте ми доставка- защо?
  4. Цената на лещите е различна от преди?.
  5. Какво означава, че поръчката ми изчаква плащане?
  6. Някой от продуктите, които поръчах не са наличн?
  7. Моето намаление не се отрази на цената?.
  8. Мога ли да получа продуктите от оптика в България?
  9. Не получих обещания подарък!
  10. По невнимание направих дублиране на поръчката- ще трябва ли да я заплатя?
  11. Не получих потвърждение за поръчката си.
  12. Можете ли да ми предложите разтвор за контактни лещи?

  Изпращане на поръчката и доставка

  1. Не съм получил поръчката си.
  2. Не съм получил информация за пратка си от куриерската фирма.
  3. Номера за проледяване показва, че пратката ми е изгубена.
  4. Не бях в къщи, когато куриерите са се опитали да доставят пратката ми.
  5. Пратката пристигна с транспортен дефект.
  6. Въвел съм грешно адреса си, мога ли да ги поправя?

  Замяна и връщане на продукт

  1. Получих грешни продукти.
  2. Налага се да заменя продукта за друг. Мога ли да го направя?
  3. Върнах продукта, който желая да заменя?
  4. Все още чакам отговор на моята рекламация.

  My account on Alensa

  Тук ще намерите отговори на някои от най-често задаваните въпроси относно клиентските профили и поръчки на Alensa.bg.

  1.Не мога да вляза във профила си /или съм забравил паролата .

  Свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти за помощ. Можем да променим паролата Ви или да Ви преведем през процеса на самонастройка ако желаете.

  2.Къде мога да проверя наличен кредит в моя профил? ?

  Вашият наличен кредитен баланс е посочен в горния десен ъгъл на нашия уебсайт, когато сте в профила си на Alensa.bg. Тази сума ще бъде приспадната автоматично от следващата Ви поръчка, която отговаря на минималната необходима сума.  Връщане в началото

  Как да направя поръчка на Аленса

  В този раздел можете да откриете най-често срещаните въпроси, които съпътстват подаването на поръчка от Alensa.bg.

  3. Не мога да разчета рецептата си?

  Говорете с Вашия оптик, ако не можете да намерите подходящи параметри, които да отговарят на вашата рецепта. Понякога е възможно да носите малко по-различна БK или диаметър от предписаното, но само с указанията на Вашия оптик. Ако имате проблеми с работата в уебсайта, за да изберете параметрите си, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти, който може да Ви помогне да завършите процеса.

  4. Какъв имейл ще получа за потвърждение?

  Този имейл се изпраща автоматично, когато поръчката е финализирана на Alensa.bg. Той потвърждава резервацията ви на продукти и не показва, че е извършено вече плащане

  5. Начислили сте ми доставка- защо?

  Имаме удоволствието да Ви предложим достъпни и ефективни начини за доставка. Стандартната доставка с Рапидо/ Спиди е винаги безплатна за поръчки над 30лв. Ако Ви се начислява такса за доставка, моля, потвърдете избрания от Вас метод на доставка и цената или поръчката Ви, преди да бъдат приложени таксите за доставка. Понякога предлагаме безплатна доставка чрез имейл кампании. По време на тези промоции прагът за безплатна доставка е намален. Моля, проверете условията и валидността на всички безплатни промоционални имейли, които получавате.

  6.Пощенският ми код не се приема.

  Моля, уверете се, че сте въвели пощенския си код според зададения формат. Това може да включва интервал между числата. Международните пощенски кодове не се приемат. Моля, свържете се с нашите представители за обслужване на клиенти, ако срещнете някаква грешка.

  7. Цената на лещите е различна от преди?

  Понякога трябва да съобразяваме цените си според промените на пазара в България, цените на конкурентите, изискванията на производителите и други икономически фактори. Извиняваме се за неудобството, но това е нормален отговор на икономическите промени. Ние винаги ще работим директно с Вас, за да сме сигурни че няма да намерите по-ниска конкурентна цена на друго място на пазара в България.

  8.Какво означава, че поръчката ми изчаква плащане?

  Ако получите този имейл, моля, проверете своята банкова сметка, за да се уверите, че плащането Ви е било успешно. Моля, имайте предвид, че може да има случайни закъснения при проверка на платежната информация. Ако имате потвърждение от Вашата банкова сметка, че плащането Ви е било успешно, моля, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти и изпратете тази проверка на плащането по имейл

  9. Някои от продуктите, които поръчах не са налични?

  Ако поръчката ви не е в наличност, ще бъдете информирани на страницата на продукта, след като изберете параметрите от падащото меню. Ще бъдете отново информирани в страницата с кошница за доставка с приблизителна дата на изпращане. Поръчки, които съдържат продукти, както в наличност, така и в наличност, ще се изпращат само когато всички продукти са налични.

  10.Моето намаление не се отрази на цената .

  Моля, уверете се, че отстъпката, която се опитвате да използвате, се отнася за продуктите, които сте избрали. Например, TopVue кодовете са валидни само за продуктите TopVue. Ако се опитвате да използвате код от промоционален имейл, отстъпката трябва да се приложи автоматично към профила Ви, след като кликнете върху връзката в имейла. Винаги можете да въведете кода ръчно в полето за промокод в кошницата преди плащане. Уверете се също, че кодът, който се опитвате да използвате, не е изтекъл. Кодовете за отстъпка няма да бъдат валидни след изтичане на срока им на годност. Моля, свържете се с нашите представители, ако имате нужда от помощ или разяснения относно кода за отстъпка.

  11. Мога ли да получа продуктите от оптика в България?

  Нашият Български адрес е само за връщане на продукти. Нямаме наличност или персонал на този адрес, поради което не е възможно да получавате поръчките си от това местоположение. Можете обаче да върнете артикули на този адрес. Намерете повече информация за този адрес на страница за процедура за връщане.

  12. Не получих безплатния си подарък.

  Безплатни подаръци се предлагат с поръчки над 100 лв.и трябва да бъдат избрани по време на плащане. Ако сте достигнали този минимум и не сте избрали или получили подарък, моля, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти. Ще се радваме да включим подарък при следващата Ви поръчка или да предоставим кредит в профила Ви в размер на един от нашите подаръци, който да използвате, когато ви е удобно. Тези подаръци не могат да бъдат обменяни или търгувани за пари в брой.

  13. По невнимание направих дублиране на поръчката- ще трябва ли да я заплатя?

  Ще бъдете таксувани само за поръчки, за които плащането е приключило. Може да получите потвърждение на поръчката, но това не е потвърждение на плащането. Ако не въведете данните си за плащане на съответния етап от процеса на поръчка, няма да бъдете таксувани. Моля, уведомете нашите служители за обслужване на клиенти, ако сте направили няколко поръчки (платени или неплатени),за да можем да анулираме всички ненужни поръчки и да освободим продуктите за други клиенти

  14.Не получих потвърждение за поръчката си.

  Моля, проверете папката си за спам или нежелана поща, ако не сте получили потвърждение за Вашата поръчка. Ако в рамките на 24 часа не сте получили никаква електронна комуникация във връзка с поръчката, свържете се с нашия персонал за обслужване на клиенти за съдействие.

  15. Можете ли да ми предложите разтвор за контактни лещи?

  Всички предлагани от нас разтвори са подходящи за всички видове и марки меки контактни лещи. Моля, обърнете се към Вашия оптик за конкретни съвети и препоръки въз основа на вашите уникални нужди и съображения за начин на живот. Моля, имайте предвид, че разтворите за контактни лещи с водороден пероксид изискват по-бдителна грижа и поддръжка. Въпреки че са безопасни за употреба с всички видове меки контактни лещи, важно е първо да се запознаете с правилата за употребата им.  Връщане в началото

  Изпращане на поръчката и доставка

  Отговорите на някои от най-често задаваните въпроси относно поръчка и доставка можете да намерите тук.

  16. Не съм получил поръчката си.

  Поръчките се обработват от понеделник до петък, а нашите партньори за доставка също работят само в работни дни. Моля, проверете, кога сте направили поръчката си, кога сте получили известие за изпращане преди да се свържете с центъра за обслужване на клиенти. Ако очакваният брой дни за доставка е изтекъл, можете да се свържете с нашите представители , които ще Ви помогнат при проследяването на вашата пратка.

  17. Не съм получил информация за пратка си от куриерската фирма.

  След получаване и изпращане на Вашата поръчка, ние ще Ви изпратим имейл за потвърждение, който ще потвърди данните за проследяване на пратката. Можете да предоставите тази информация директно на куриерската фирма, за да имате точна информация, къде се намира пратката Ви.

  18. Номера за проледяване показва, че пратката ми е изгубена.

  Нашите логистични центрове се намират в Чехия; следователно всички пратки се изпращат от нашия централно-европейски склад. Можете да прочетете повече за нашата начална база и логистични съображения на нашата страница За нас.

  19. Не бях в къщи, когато куриерите са се опитали да доставят пратката ми.

  Ако никой не е на разположение по време на доставката, куриерът обикновено прави втори опит на следващия работен ден. Повторната доставка може да бъде организирана и като се свържете директно с куриерската фирма и посочите номера за проследяване или като се свържете с нашия екип за обслужване на клиенти.

  20. Пратката пристигна с транспортен дефект.

  НЕ ПРИЕМАЙТЕ повредени пакети от куриера за доставка. След като откажете пратката,заради щети, куриерската фирма трябва да регистрира и да поеме отговорност за тях. Когато се следва тази процедура, ние можем да отворим жалба и бързо да заменим или възстановим вашите стоки.

  21. Проследяването е грешно - бях вкъщи по време на доставката.

  Моля, проверете данните за адреса, които сте посочили при подаването на поръчката, за да се уверите, че са правилни. Свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти или с доставчика, който ще проучи и организира повторната доставка.

  22. Поръчах за доставка за следващия ден и не е пристигнала.

  Нашите най-бързи и ефективни възможности за доставка са куриерите на Спиди. Предоставените услуги осигуряват доставка в рамките на 3ти работен ден. Пристигането на Вашата поръчка зависи от времето по което поръчката е била направена и впоследствие изпратена.

  23.Въвел съм грешно адреса си, мога ли да ги поправя ?

  Моля, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти веднага щом разпознаете някаква грешка. Ще направим всичко възможно, за да предадем тази информация на нашите партньори за доставка, докато пратката е в транзит. В някои ситуации е по-ефективно да се свържете директно с фирмата-доставчик. В тези случаи ще Ви предоставим цялата необходима информация за контакт. Някои партньори за доставка изискват поне един опит за доставка, преди да могат да бъдат направени изменения на адреса за доставка. Моля, свържете се с нашия център за обслужване на клиенти за повече информация.

  Връщане в началото

  Връщане и замяна

  Разделът обхваща най-често срещаните проблеми, които клиентите могат да имат по отношение на замяна или връщане на продукт.

  24. Получих грешни продукти.

  В редките случаи, когато сте получили продукти, които не сте поръчали, моля, изпратете ни снимка на получените артикули. (Например: ако сте поръчали кутия с 6 лещи и сте получили кутия със 3, моля, изпратете ни снимка на предната част на кутията за целите на проверката). След като потвърдим грешка от наша страна, ще действаме бързо, за да Ви помогнем да върнете неправилните продукти за наша сметка и да изпратим правилните възможно най-бързо.

  25.Налага се да заменя продукта за друг. Мога ли да го направя ?

  Ако разменяте продукт с различна цена, ние трябва да Ви помолим първо да върнете оригиналния продукт за възстановяване и да направите нова поръчка за алтернативния продукт, когато ви е удобно.

  26.Върнах продукта, който желая да заменя? ?

  При получаване на стоки в неповредено, продаваемо състояние, възстановяването или размяната ще бъдат обработени незабавно. Ние Ви молим да ни върнете продуктите само чрез препоръчана поща, така че пратката да може да бъде проследена. Ако не сте получили информация от персонала ни за обслужване на клиенти относно рекламацията Ви, моля свържете се с нас. Понякога получаваме пратки, които ни се връщат без идентифицираща информация, което прави невъзможно разследването. Моля, винаги включвайте бележка с информацията за клиента и указанията с всички върнати продукти.

  27.Все още чакам отговор на моята рекламация.

  Моля, обърнете внимание, че възстановяванията не се обработват, докато пратките са в транзит. Те трябва да ни бъдат върнати и получени в неповредено и продаваемо състояние, преди възстановяването да бъде обработено. Ако имате потвърждение, че сме получили вашата пратка и все още очаквате възстановяване на сумата, моля, първо проверете банковата си сметка или се свържете с нашия център за обслужване на клиенти. Ще се радваме да проверим всички транзакции в нашия счетоводен отдел

  Връщане в началото