Как да избера контактните лещи?

Пазара на контактни лещи изобилства от предложения на много производители. Ако сте решили да използвате контактни лещи и не знаете кой вид да изберете, първо помислете относно това колко често и колко часа желаете да ги носите: например дали през целия ден (от сутринта до вечерта) или при специални поводи (практикуване на спорт, романтична вечеря с вашата половинка и т.н.).

По неофициална статистика в България контактните лещи се използват от около 2% от населението, което е доста под средното ниво в Европа – 8% и САЩ където 20% от населението използва лещи. Контактните лещи представляват много приятна алтернатива подходяща за всеки човек без значение от възрастта. Твърденията, че е трудно да се свикне с контактните лещи и че с тях не се вижда достатъчно добре са невярни. При правилно измерване на вашето око от офталмолог получавате същата зрителната острота както при употребата на очила. Едно от най-големите предимства на контактните лещи, по отношение на зрителната острота е фактът, че видимото поле не се ограничава до рамката на очилата. Контактните лещи се придържат към окото и при движение на зеницата и по този начин имате коригирано зрение независимо от посоката, в която гледате.

Грижа за контактните лещи

Контактните лещи и очите Много важен фактор при употребата на контактни лещи е грижата за тяхната хигиена. Почистването на вашите лещи след първите няколко дни на практика е въпрос на 30 секунди. След отстраняването им, което само по себе не отнема повече от 10 секунди, трябва да почистите контактните лещи чрез разтвор, търкайте с два противоположни пръста или върху дланта/опакото на ръката, където кожата е по-гладка и по-чиста, след това поставете почистените лещи в предназначените за това кутия, която трябва да напълните със същия вид разтвор. За тези от Вас, които не искат да се занимават с тази процедура, можем да предложим една дори по-евтина алтернатива, а именно еднодневните лещи. Всеки ден, когато желаете да използвате лещи, отваряте нов комплект, който просто изхвърляте, когато решите да ги свалите. Цената на една еднодневна леща може да бъде едва 1 лв. http://www.alensa.bg/…ly-90-leshti . Този начин на употреба без съмнение е най-удобният, защото не е необходима никаква грижа за лещите, което свежда риска от замърсяване почти до 0 и не на последно място спестявате от разтвори за почистване.

Контактните лещи могат да се носят постоянно

Ако в определени моменти ви се налага да преспивате с лещите, то това е възможно. Консултирайте се с Вашия очен специалист, относно подходящата за такъв начин на употреба марка лещи. На пазарът се предлагат серия от продукти, които са подходящи за спане, например: Biofinity, Acuvue Oasys, Air Optix Night и Day Aqua и т.н. Така нареченото продължително носене, може да се окаже неподходящо за вас и именно за това е необходимо да се посъветвате със специалист. Biofinity например е продукт, който производителят препоръчва да бъде носен без прекъсване в продължение на 30 дни и 29 нощи. Трябва да подчертаем, че дори и сред експертите, съществуват различни мнения относно този начин на употреба на лещи, но всички са на общото мнение, че винаги когато се усети умора или дразнение в окото трябва да свалите лещата и да оставите вашето око да почине.

Възможните рискове, свързани с продължителното носене

Статистика сочи, че очни инфекции и други усложнения, свързани с употребата на контактни лещи, са 5 пъти по-често срещани при така нареченото „продължително носене“. При този начин на употреба е важно да се уверите, че вашите очи са спокойни и бели, защото противното може да доведе до раздразнение и дори болка. Препоръчително е да изработите график, в който да сваляте лещите, да дезинфекцирате и да оставите вашето око да си почине (най-добре за цялата нощ). Общата поносимост към контактни лещи, разбира се, се влияе и от околната среда. В големи и прашни градове очите са по-раздразнителни и напрегнати. Също, пребиваването в задимени места, влияе негативно на комфорта при употреба на контактни лещи.

Сравнение на цените на контактни лещи

Подготвили сме за Вас приблизителните разходи при употребата на различните видове контактни лещи за 1 ден. Изчислили сме средната цена на вида лещи на база на цените в Интернет:

Месечни контактни лещи:

39 лева за пакет от 6 едномесечни лещи = 13 лв за 1 чифт лещи, който ще използвате 30 дни. Разтвор за почистване и съхранение: 18 лв. за 2 месеца (сроът на годност след отваряне е 3 месеца, но при правилно използване разтвор от 360 мл свършва за не повече от 2 месеца) = 9 лв за 30 дни. Крайна цена за 30 дни: 13 + 9 = 22 лв / 30 = 0.73 ст. на 1 ден

Еднодневни контактни лещи

Опаковка 30 броя еднодневни лещи = 15 чифта лещи = 34.90 лв. Ще са ви нужни две опаковки за 1 месец. Не е необходим разтвор. Разход за един ден: = 69.80/30 = 2.33 лв. на ден

Двуседмични контактни лещи

34 лв. за пакет от 6 двуседмични лещи = 11.33 лв. за 1 чифт, който ще носите в продължение на 14 дни. Разтвор за почистване и съхранение: 18 лв. за 2 месеца (срокът на годност след отваряне е 3 месеца, но при правилно използване разтвор от 360 мл. свършва за не повече от 2 месеца) = 4.5 лв за 15 дни. Крайна цена за 14 дни: 11.33 + 4.5 = 15.83 лв / 14 = 1.43 лв. на ден

Отговор на - Отказ
#55
info@lentes-shop.es

Здравейте, Искам да си купя лещи, кои модел бихте ми препоръчали?

#56
info@alensa.bg

Здравейте,

Ние бихме ви препоръчали едномесечни лещи от серията TopVue – лещите са на добри цени, с високо качество и най-важното могат да се пробват безплатно. Повече тук:

www.kontaktni-leshti.bg/topvue.html

Поздрави

#45
info@lentes-shop.es

Благодарение на това обяснение и мога да каже, че това е един от най-добрите магазини за контактни лещи онлайн. Взимах си ги от оптика София и цента бе много по-висока.

VISA Master Card DHL express Speedy
Top