Научете повече за поляризираните слънчеви очила

Когато пазарувате слънчеви очила, може би сте забелязали популярността на поляризирани очила. Все повече и по-известни марки и производители пускат линии с поляризирани нюанси, а някои като Polaroid дори се специализират в поляризацията. Но какво точно прави поляризацията и какви са нейните предимства? Кога трябва да носите - или да не носите - поляризирани слънчеви очила? Това кратко ръководство ще ви каже всичко, което трябва да знаете.

Какво е поляризация?

Поляризираните слънчеви очила се предлагат в различни материали, цветове, форми и размери. По принцип по-тъмните цветове осигуряват по-високи нива на поляризация. На първо място, чифт слънчеви очила трябва да притежават цялата необходима UV защита. След това поляризацията добавя още нещо: специален филтър, който позволява на вертикално ориентирана светлина да преминава , което означава, че елиминира и абсорбира хоризонтално ориентирана светлина.

Какво точно е хоризонтално ориентирана светлина? Tова е светлина, която се отблъсква от хоризонтални повърхности. Нашата среда постоянно поглъща или отразява слънчевата светлина в различни посоки; всяка хоризонтална повърхност може да отразява светлина, което може да попречи на зрението ви. Например, помислете как снегът отразява светлината в очите ви. Или за това как е трудно да се види мокър път, когато слънцето е ниско. Светлината може да се отразява и от водата, като езера или басейни. В нашето обкръжение има множество фактори, които биха могли да причинят ослепителни отблясъци, които могат да станат опасни в определени ситуации. Поляризираните слънчеви очила обаче са проектирани да предотвратят това.

Без поляризация

Разгледайте с поляризация

С поляризация

Разгледайте с поляризация

Какви са предимствата на поляризираните слънчеви очила?

 • Те премахват досадните и ослепителни отблясъци.
 • Те осигуряват по-остро зрение и по-добър контраст при интензивни светлинни ситуации.
 • Те позволяват по-добро възприемане на цвета при ярка светлина.
 • Те намаляват напрежението в очите, причинено от отблясъци и интензивна светлина.
 • Те подобряват вашия комфорт, докато сте навън на слънце.
 • Те предотвратяват потенциално опасно заслепяване, например, при шофиране.
 • Те са отличен избор за занимания на открито или спорт.
 • Те работят перфектно и на сянка.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате поляризирани очила:

Докато поляризираните слънчеви очила предлагат много предимства, ето какво трябва да имате предвид, когато ги носите:

 • Поляризацията не предлага допълнителна UV защита.
 • Поляризацията е предназначена предимно за премахване на отблясъци и отражения при интензивни светлинни условия.
 • Поляризацията може да затрудни гледането на LCD екрани.

Crullé: продуктова линия от поляризирани слънчеви очила

Независимо дали търсите поляризирани слънчеви очила, които отговарят на ежедневния вид или се нуждаете от нещо, което да отговаря на по-силното модно усещане, Crullé е вашата марка! Всеки чифт Crullé комбинира поляризация с UV защита и стил. Линията им от очила се предлага в много различни форми и цветове. За всеки вкус има чифт Crullé. Тези стилни и издръжливи очила се предлагат с ниска цена, така че разгледайте ги сега!