Контактни лещи и спорт

Контактните лещи и спорта са свързани повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Професионалните спортисти се възползват напълно от предимствата, които предлагат контактните лещи. Любителите спортисти все още подценяват ползите от използването на контактни лещи по време на спорт (и не само). Контактните лещи могат да изненадат приятно привържениците на класическите очила, най-вече заради наистина неограниченото полезрение, точната зрителна острота и повишаване на безопасността, което води до отпускане и съсредоточаване върху извършваната дейсност.

Контактните лещи позволят използването на по-голяма част от вашия потенциал. За разлика от очилата, контактните лещи не се замърсяват, не падат и не се разместват. Атлети изпълняващи дори най-сложните трикове използват лещи и ги предпочитат, защото виждат по-ясно.  

Контактните лещи и спорт

Ефективност, удобство и леснa употреба Може да оставите на страна всички притеснения относно носенето на контактни лещи. Благодарение на новите технологии за производство предлаганите продукти са почти естествени за човешкото око и дори и най-чувствителните хора не изпитват проблеми при тяхната употреба. До не отдавна се пренебрегваше значението на разтворите, в който се съхраняват лещите, но това е от съществено значение.  

Еднодневни контактни лещи – най-доброто решение!

Всички спортисти независимо дали са аматьори или професионалисти могат да се възползват от предимствата на еднодневни контактни лещи, сред които са:

  • възможно най-висока хигиена, не е необходимо да почиствате и съхранявате лещите след спорт;
  • липса на разходи за разтори и др.;
  • eднодневните лещи са най-здравословния вариант. Един подобен продукт са лещите TopVue Daily.

Намаляване на риска от нараняване по време на спорт

За спортистите контактните лещи изпълняват и защитна функция. Всички наранявания и контузии са част от спорта и носенето на контактни лещи може да намали част от тпх. Например представете си велосипедист с висока скорост по хлъзгав терен. При едно евентуално падане ще му е трудно да предпази лицето си тъй като ръцета му са заети а и обикновенно би посегнал към земяата за да се подпре/предпази. В случай, че носи очила и удари главата си едно счупване на очилата е много по-рисковано и може да има сериозни последици за вашето зрение. Използвайки контактни лещи този и много други рискове са елиминирани.

Контактните лещи също така позволяват на спортистите да носят слънчеви очила с UV филтър и да защитят очите си от слънчевите лъчи.

Отговор на - Отказ
#59
bgairman@yahoo.com

Има ли лещи които са подходящи за плуване, така че да не падат във водата? Аз ползвам topvue daily -4.25 , 8.50 , 14.20. Мой приятел ми препоръча да пробвам с по-голяма кривина тъй като тои няма такъв проблем с 9.00 лещи, възможно ли е това?

#46
info@lentes-shop.es

Здравейте, само еднодневни лещи ли е препоръчително да се ползват при спорт?

#47
info@alensa.bg

Здравейте,

При спорт може да ползвате всички видове меки контактни лещи. Ние препоръчваме употребата на еднодневни лещи тъй като това е най-удобният начин. На първо място след спорт човек се къпе, а не трябва да се къпете с лещи. Ако обаче преди къпането свалите лещите то това означава или много внимание и съвестност относно това всеки път да хигиенизирате добре ръцете си преди боравене с лещите (нещо, което може да е трудно в зависимост от практикувания спорт) или ако не постигне тази хигиена да поеме ненужен риск относно здравето на своето око. Именно за това препоръчаване еднодневните лещи, но всеки потребители трябва да избере спрямо неговите нужди и желания.

Оставаме на разположение

Поздрави

#44
info@lentes-shop.es

Използвам лещите TopVue Daily три пъти седмично когато ходя на тренировки по футбол и ми излиза доста икономично. В същото време предимствата за спорт са несравними. Преди когато тренирах с очила бях много по-ограничен

#38
info@lentes-shop.es

Използвам еднодневни лещи за ски и смея да твъртдя, че е много удобно. Изобщо не може да се сравнява с това да караш с очила: по-безопасно и по-удобно!

VISA Master Card DHL express Speedy
Top