Прогресивни очила: какво представляват те и какви ползи Ви носят?

Когато пазарувате очила от Alensa, имате възможност да изберете иновативна нова форма на мултифокални стъкла- прогресивни стъкла за очила - за любимите си рамки. Може би сте запознати с по-старите бифокални или трифокални лещи, но новите, прогресивни стъкла извеждат концепцията в по-напреднали измерения. Прогресивните стъкла успяват да комбинират три оптични зони безпроблемно в едно стъкло за очила, осигурявайки корекция на зрението за близки, средни и далечни разстояния. Прогресивните мултифокални стъкла по същество премахват видимите остри линии, характеризиращи бифокалите и трифокалите. Не е грешно да ги наречем „модернизирани трифокали“, тъй като предоставят блестящо комбинирано решение с бързи и плавни преходи, за тези, които се нуждаят от мултифокална корекция .

Дамски прогресивни очила

Как изглежда прогресивното съкло?

Стъклото е асиметрично и проектирано така, че да се адаптира към начина на работа на очите. Всяка зона постепенно преминава в следващата, без никакво визуално прекъсване.

 • Горната половина на стъклото се използва за корекция на далечното разстояние, напр. заобикалящата природа или път.
 • Средната област помага да видите нещата на междинно разстояние, напр. компютър или таблото на автомобила.
 • Долната част е проектирана да виждате в близост, напр. книга или смартфон.
 • Страничните зони са винаги леко замъглени или изкривени поради начина на изграждане на прогресивните лещи и за да се гарантира тяхното функциониране правилно. Това се нарича периферно изкривяване.
Зони на прогресивните стъкла

Гледането през всяка зона обикновено се случва, като леко накланяте глава и премествате фокуса си към друга област на стъклото.

Кой има нужда от тях?

Прогресивните стъкла се използват за коригиране на състояние на зрението, наречено пресбиопия. Това състояние обикновено се свързва с възрастта и затруднява зрението на близо, както и други грешки при пречупван на фокуса, които пациентът може да има (късогледство и др.). Поради това се налага носенето на очила или лещи, които имат допълнителна корекция, което позволява на потребителя отново да вижда ясно на всички разстояния. Често ще видите тази стойност, описана като ДОБАВКА на вашето око. Както споменахме по-рано, прогресивните очила осигуряват надграждане на бифокалните. Подобно на трифокалните, те предоставят корекция за близко, средно и далечно разстояние, докато бифокалните не включват полето за средно разстояние. Така че този тип стъкла са предназначени за потребители, които се нуждаят от едно стъкло, за да прочетат книга, да погледнат екрана на компютъра и да видят ясно какво е на разстояние.

ПАЗАРУВАЙТЕ ОЧИЛА

Какви са предимствата на прогресивните стъкла?

Има няколко огромни ползи от преминаването към прогресивни мултифокални очила:

 • Вие сте готови само с един чифт очила, който е в състояние да осигури точна корекция на зрението на всички разстояния.
 • Няма груби, видими линии, разделящи оптичните зони, което означава, че очилата ви ще изглеждат по-младежки и модерни.
 • Тъй като зоните сега постепенно преминават една в друга, вече няма да забележите „скокове на изображения“ (където изображение рязко променя формата / позицията си, когато се гледа от друга оптична зона).
 • Вашите прогресивни стъкла ще получат невероятен набор от стандартни подобрения за стъкла в нашия магазин.
 • Можете да надстроите още повече стъклата си със филтър блокиращ синя светлина, функция за самооцветяване или да ги превърнете трайно в слънчеви очила.
 • Можете да избирате между различни категории прогресивни стъкла, в зависимост от вашите нужди.

Какво да имате предвид относно прогресивните стъкла

За тези, които искат да носят прогресивни очила, има няколко неща, които трябва да отбележат:

 • Превключването между оптичните зони се случва съвсем естествено, но отнема известно време и мозъкът ви има нужда да се приспособи. Може да ви се сторят леко неудобни в началото, но с течение на времето ще ги намерите много по-удобни от бифокалите. Много малък брой хора никога не се адаптират напълно към използването на този тип стъкла.
 • Периферните изкривявания са неизбежни за всеки тип прогресивни стъкла. Обикновено вашето око и мозък се приспособяват към това добре и се научавате да виждате ефективно през всяка зона, без да се притеснявате от изкривявания във вашата периферия.
 • Прогресивните стъкла са със значително по-висока цена, но предлагат много ползи в замяна.

Каква е разликата между нашите видове прогресивни стъкла?

Нашите най-основни „класически“ стъкла осигуряват всички основни нужди за тези, които търсят добри, солидни прогресивени стъкла. Изборът на по-усъвършенствани стъкла увеличава комфорта и качеството на очилата. Използват се по-съвременни технологии за свиване на периферните изкривявания и разширяване на оптичните зони за междинно и близко разстояние. И така, изборът дали се чуватвате добре с класически или имате нужда от по-иновативни е ваш.