0 лв

Кошницата е празна

Виж Кошницата

Разтвор AO SEPT PLUS HydraGlyde 360 ml

24.69 лв
97% препоръки
В наличност
Внимание! Този разтвор е пероксиден. Моля, следвайте инструкциите за използването му!
Изпращане: понеделник 23.5. понеделник 23.5. понеделник 23.5. Order stock info: In stock, ready to be dispatched Избери параметри

Доставка

Speedy
Speedy 5 лв
DHL
DHL 10 лв
24.69 лв

Забележка: Това не е мултифункционален разтвор! Да се избягва пряк контакт на разтвора и очите! Трябва да изчакате минимум 6 часа за завършването на процеса на неутрализация при всяко почистване с AOSEPT PLUS HydraGlyde®. В противен случай разтворът може да изгори очите Ви. За употреба след консултация с лекар.

Разтвор за контактни лещи AO SEPT PLUS HydraGlyde®

AO SEPT Plus HydraGlyde® e пероксиден разтвор предназначен за дезинфекция на всички видове меки контактни лещи обогатен е с хидратиращ компонент HydraGlyde®, който придава на лещата необходимата влага докато тя е в окото. Този разтвор идва със специално контейнерче, което съдържа агент AODISC като катализатор, необходими за правилното протичане на процеса на почистване. Използвайте само специалната кутия с неутрализиращ диск за почистване на контактни лещи и я заменяйте редовно, т.к. способността за неутрализиране се намалява с течение на времето.

Важно предупреждение

Никога не изплаквайте контактните лещи с разтвор на пероксид непосредствено преди употреба! Не Неутрализираният разтвор може да изгори или да нарани очна тъкан.

Използвайте само специалния контейнер с неутрализиращ диск за почистване на контактните лещи.

Винаги изчакайте, докато процесът на почистване приключи. В този момент мехурчетата, които се отделят по време на процеса на химическо почистване, вече няма да бъдат видими.

Винаги пълнете контейнера с разтвор до маркираната линия. В противен случай лещите може да не бъдат почистени правилно.

Дълготрайна хидратация

Системата HydraGlyde® се изразява във вещество, което се свързва с повърхността на лещата, където се образува слой предотвратяващ изсъхването на лещите до 16 часа. Така лещата е достатъчно влажна и комфортна при носене.

Как работи AO SEPT Plus HydraGlyde®?

Ефективни почистващи съставки AO SEPT Plus HydraGlyde® има до 3% водороден прекис. По време на процеса на почистване не само води до дезинфекция на самата леща, но и до неутрализация на разтвора.

Фаза на дезинфекция

Водородният пероксид има характер на разредена киселина и за това ефективно премахва всички нежелателни микроорганизми и депозити по лещите. При директен контакт на пероксида с окото може да доведе до изгаряния. Затова задължително трябва да се изчака процесите на дезинфекция и неутрализация да приключат.

Неутрализираща фаза

За да се неутрализира напълно, трябва задължително да се използва контейнерчето, което идва с разтвора. То съдържа AODISK - агент, който гарантира неутралиацията на разтвора чрез катализ. Процесът на почистване е завършил, когато не се освобождават балончетата.

Как да използвате AO SEPT Plus HydraGlyde® правилноо?

Лещите трябва да се поставят в контейнерчето предоставено с разтвора и да се оставят в него най-малко 6 часа, за да се гарантира пълно неутрализиране на разтвора. Лещите могат да се съхраняват в разтвор до 2 седмици. След това, разтворът да се замени с нов.

Внимание: Спазването на препоръките е от съществено значение за да избегнете изгаряния на очите спазвайте указанията, дадени в листовката на продукта и ако не сте сигурни свържете се със специалист.

Спецификации

Производители: Alcon
Тип разтвори: пероксиден
Обем: 360 ml
Срок на годност: 12 месеца и повече
Използване след отваряне: 3 месеца
Консерванти: Не
Медицинско изделие: Да

Отзиви

97%
162 от нашите клиенти препоръчват този продукт

Сподели своето впечатление (2)

Сподели своето впечатление

Елена Христова

Бях изключително доволна от този продукт, но при последната опаковка се получи някакъв страничен ефект, който наложи спирането на употребата на разтвора. След определеното време за почистване и поставяне на лещите до 5-10 минути зрението се замъглява. Особено видим е този ефект, когато гледам към прозорец или друг източник, през който влиза ярка светлина или слънчеви лъчи. Първият път, когато се случи се налагаше да изляза и някак изтърпях това, но беше много неприятно - буквално все едно гледаш през мъгла или дим. Вторият път вече доста се изплаших, тъй като зрението ми се замъгли значително и остана така дори след свалянето на лещите и измиване на очите с вода, поставяне на капки. Нормализира се едва след 30-40 минути, а през това време да не ви разказвам какво ми мина през главата. Потърсих в Интернет и видях, че от миналата година доста потребители на този разтвор в чужбина имат подобни на моите оплаквания, които не отшумяват. Жалко, наистина ми допадаше колко лесно и ефективно се почистваха лещите.

Ясен

Този разтвор гарантира най-добрата дезинфекция за контактни лещи. До сега използвах старият класически можел и след като поръчах този по-нов модел мога да кажа, че за мен си остава най-доброто решение.

VISA Master Card DHL express Speedy