Как се слагат лещиИзмийте ръцете си много добре – хигиената при лещите е задължителна.
Изплакнете основно и лещите със съответния разтвор. За да избегнете объркване на лещите, създайте си навик да започвате винаги с дясното око. Контактната леща трябва да бъде чиста и леко влажна. Уверете се, че лещата не се е обърнала. Това става, като я поставите на показалеца и гледате дали следва естествената си сферична форма.
Гледайте в огледало по време на слагане на лещите. Поставете контактната леща на показалеца на доминантната ви ръка.Опънете широко долния и горния клепач с помощта на
средните си пръсти.
След това поставете внимателно в окото контактната леща с помощта на показалеца,като продължавате да държите широко отворени клепачите с помощта на средните си пръсти.
Внимателно отпуснете клепачите и примигнете. С това лещата автоматично се центрира. При това вече би трябвало лещата да лежи нормално върху вашето око. На лявото око лещата се поставя по същия начин.
Започвайте винаги с дясната леща. Преди сваляне трябва добре да измиете ръцете си и да ги подсушите. Погледнете нагоре и изместете лещата с показалеца към долната очна половина.
Хванете внимателно лещата между палеца и показалеца и я свалете от окото. Поставете лещата в контейнер с пресен разтвор.ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА КОНТАКТНИ ЛЕЩИ. 


1.Винаги измивайте, изплаквайте и изсушавайте ръцете си преди да боравите с Вашите контактни лещи.2. Никога не съхранявайте лещите през нощта само във физиологичен разтвор. Физиологичният разтвор НЯМА да предпази Вашите лещи от микроби и Вашите очи от евентуална инфекция.
3. Никога не използвайте повторно разтвора в контейнера за лещите.
4. Никога не използвайте разтвори с изтекъл срок на годност.
5. Изплаквайте контейнера за лещи всеки път, след като вземете лещите от него.
6. Използвайте стерилен физиологичен разтвор или пресен разтвор за грижа за лещи и ако можете, оставяйте контейнера да изсъхне на въздух. Това помага за избягване на замърсяване и сериозни наранявания на очите.
7. Редовно сменяйте контейнера за лещи.
8. Ако не сте носили лещите няколко дни, следвайте инструкциите за режима на грижа за Вашите контактни лещи.
9 . Ако е приложимо, почистете и дезинфекцирайте Вашите лещи преди да ги поставите.

Сподели своето впечатление

Отговор на - Отказ