Как се слагат лещи

Измийте ръцете си много добре - хигиената при лещите е задължителна. Изплакнете основно и лещите със съответния разтвор. За да избегнете объркване на лещите, създайте си навик да започвате винаги с дясното око. Контактната леща трябва да бъде чиста и леко влажна. Уверете се, че лещата не се е обърнала. Това става, като я поставите на показалеца и гледате дали следва естествената си сферична форма.
Гледайте в огледало по време на слагане на лещите. Поставете контактната леща на показалеца на доминантната ви ръка.Опънете широко долния и горния клепач с помощта на средните си пръсти.
След това поставете внимателно в окото контактната леща с помощта на показалеца,като продължавате да държите широко отворени клепачите с помощта на средните си пръсти.
Внимателно отпуснете клепачите и примигнете. С това лещата автоматично се центрира. При това вече би трябвало лещата да лежи нормално върху вашето око. На лявото око лещата се поставя по същия начин.
Започвайте винаги с дясната леща. Преди сваляне трябва добре да измиете ръцете си и да ги подсушите. Погледнете нагоре и изместете лещата с показалеца към долната очна половина.
Хванете внимателно лещата между палеца и показалеца и я свалете от окото. Поставете лещата в контейнер с пресен разтвор.

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА НА КОНТАКТНИ ЛЕЩИ.

  1. Винаги измивайте, изплаквайте и изсушавайте ръцете си преди да боравите с Вашите контактни лещи.
  2. Никога не съхранявайте лещите през нощта само във физиологичен разтвор. Физиологичният разтвор НЯМА да предпази Вашите лещи от микроби и Вашите очи от евентуална инфекция.
  3. Никога не използвайте повторно разтвора в контейнера за лещите.
  4. Никога не използвайте разтвори с изтекъл срок на годност.
  5. Изплаквайте контейнера за лещи всеки път, след като вземете лещите от него.
  6. Използвайте стерилен физиологичен разтвор или пресен разтвор за грижа за лещи и ако можете, оставяйте контейнера да изсъхне на въздух. Това помага за избягване на замърсяване и сериозни наранявания на очите.
  7. Редовно сменяйте контейнера за лещи.
  8. Ако не сте носили лещите няколко дни, следвайте инструкциите за режима на грижа за Вашите контактни лещи.
  9. Ако е приложимо, почистете и дезинфекцирайте Вашите лещи преди да ги поставите.

Сподели своето впечатление (1)

Сподели своето впечатление
Marin

Здравейте! Изпращам Ви обратно лещите от последната ми поръчка. Лещите се скъсват още при повторната употреба. След първите две, отворих още две-- и те се скъсаха по същия начин. Мисля че тези изпратени лещи са само за еднократна употреба. Останалите две/от 6/, не са отваряни. Използвам случая, вместо тях да си поръчам отново, с нужното доплащане, AIR ORTIX, Night and Day, 3 lenses. ot ALCON, Novartis Co. Ваш, Марин Русеборн, 0893822563, Княз Борис I, 354, 9006 VARNA

Отговор info@alensa.bg

Здравейте, моля пишете ни на имейл info@alensa.bg, номера на поръчката и информация за рекламацията.