Вие питате, ние отговаряме ...

Каква е разликата между лещите за дясно и ляво око?

Как мога да си купя лещи, ако имам един и същ диоптър на двете очи? Няма разлика между лещите предназначени за дясното око и лещите предназначени за лявото око. За това спокойно може да си купите една кутия контактни лещи и да ги използвате и на двете очи, ако и двете ви очи са с еднакъв диоптър.

Кутията съдържа 6 броя лещи.

Това означава чифта или 6 отделни лещи? Ако в името на продукта пише 6 лещи то това означава 6 броя или 3 чифта.

Какво е кривина (BC) и диаметър (DIA) ?

BC кривина е закривяването на повърхността на контактната леща. Диаметър, който е параметър на контактната леща (DIA или диаметър), е много важна стойност (варира в стойности от 13.8 до 14.5 мм). Може да се каже, че не е проблемно да носите леща с диаметър по голям от предписания, но ако вземете лещи с по-малък диаметър то това ще ви пречи да виждате добре, тъй като края на лещата ще е върху зеницата Ви.

Вредно ли е продължителното носене на лещи (с преспиване)?

Досега нито едно проучване не е показало, че от носенето на контактни лещи имат отрицателно въздействие върху здравето на очите.

Мога ли да си взема лек душ или да плувам с лещи?

Всеки пряк контакт на окото с вода по време на употреба на контактната леща е опасно и ако се случи трябва да свалите лещата да я почистите. Трябва да миете вашето лице със затворени очи, а ако плувате трябва да използвате очила.

Понякога това се случва: да не виждам ясно или да виждам размазано, на петна/ивици. На какво се дължи това?.

Най-вероятната причина за това е грешно избран продукт или параметри.

Защо диоптъра на очилата ми е различен от този на лещите ми?

Оптичната корекция, която прави лещата e малко по-различна. Преобразуването се извършва в зависимост от разстоянието между „лупата“ (било то вашите очила или лещи) и ретината. Реална разлика в диоптъра има само при диоптри по-големи от -/+ 3.50. Не ви съветваме да правите това изчисление сами. То би трябвало да бъде направено от вашият очен лекар, а ако имате рецепта за очила може да се свържете с Нас и да Ви помогнем при изчисляването на правилния диоптър контактни лещи.

Отговор на - Отказ
#116
info@alensa.bg

Здравейте, Моля изпратете ни рецептата си и ще Ви консултираме. Поздрави

#114
info@alensa.bg

Здравейте, Диоптъра се променят с 0.25 по-малко. Това означава, че са Ви необходими лещи с параметри 4.50 и 4.75. Хубав ден

#113
elleo_g@abv.bg

Здравейте! Бихте ли могли да ми дадете информация при очила -5 и -4,75 какви лещи би следвало да си взема?

#99
info@alensa.bg

Здравейте, Добавеният диоптър (ADD): добавена диоптрична корекция за хора с проблем при близко и далечно виждане (пресбиопия, старческо далекогледство). Поздрави, екипът на kontaktni-leshti.bg

#98
info@alensa.bg

Здравейте, Разбира се! Моля, изпратете ни снимка на рецептата на имейла ни. Поздрави!

#92
xepa_iliv@yahoo.com

Здравейте интересувам се от мултифокалните лещи /за бизко и далечно виждане/ .Ще може ли да ми изчислите според рецептата ми за очилата ми диоптъра за лещите които трябва да нося .Рецептата е за очила прогресив.

#91
stefan@condex.bg

Какво е добавен диоптър?

#71
info@alensa.bg

Здравейте,

Доставките от нашия сайт се изпълняват само на територията на Република България. Но можем да се обърнем към нашите колеги от испанския сайт, за да ни съдействат при оформянето на поръчката Ви. В такъв случай, моля, напишете ни своите лични данни (име, фамилия, адрес на доставка, телефон за връзка) и продуктите, които искате да си поръчате, на имейл адреса info@kontaktni-leshti.bg.

Хубав ден!

#70
nicole.1977@yahoo.com

Здравейте, имате ли опция "доставка" до Испания?

#69
info@alensa.bg

Здравейте, г-жо Гетова, Изпратила съм подробно описание на Вашия имейл. Екипът на kontaktni-leshti.bg

#68
igetova@abv.bg

Здравейте, имам рецепта за очила-прогресив - дясно око: далече: -1,5; близо: -0,25 и ляво око: далече:-1,75;близо:-0,5. Искам да опитам носене на мултифокални лещи. Какъв диоптър да избера и как да определя доминантно и недоминантно око?

#66
iordanka_istilianova@abv.bg

Имам рецепта за очила с диоптър за далече +3,25 и за близо +5,25. Какъв диоптър лещи да избера?

#67
info@alensa.bg

Здравейте, г-жо Истилянова,

Съжалявам за забавянето на отговора ми, но почивахме по Великденските празници. Изберете мултифокални лещи с диоптър +3.25 и добавен диоптър +2.00.

#64
yuno21@abv.bg

нося очила 0,75 и 0,5 какъв диоптър лещи трябва да избера ?

#65
info@alensa.bg

Здравейте, г-жо Георгиева,

Вашите стойности са ниски (до 4) и няма да има промяна. Изберете същите диоптри.

#62
andi_ss@abv.bg

По погрешка си взех торични лещи, а не сами нужни, ще е проблем ако ги нося?

#63
info@alensa.bg

Здравейте, Анди,

Торичните контактни лещи са предназначени за корекция на астигматизма. Ако Вие нямате такъв, то и продуктът няма да подобри зрението Ви и отново няма да виждате ясно.

#60
iliq_mechkov@abv.bg

:Не сте коректни.Имам рекламация но никой не реагира.

#61
info@alensa.bg

Здравейте,

Очакваме отговор от производителя, г-н Мечков. Както казахме ни трябва известно време, което е написнао и в Търговските ни условия. Не сме Ви забравили.

Екипът на kontaktni-leshti.bg

VISA Master Card DHL express Speedy
Top